Welkom op het Einstein!

Wie aan de middelbare school begint, zit vol met vragen. Het Einstein Lyceum is de ideale plek om die zoektocht te gaan doen. Vanuit onze kleine school in Hoogvliet waar je iedereen kent, kan je de wereld gaan ontdekken.

Bij ons vind je warmte en rust van een ‘kleine school’ onder de rook van Rotterdam, die haar blik echter nadrukkelijk richt op de wijde wereld buiten Hoogvliet. Op het Einstein Lyceum zien wij het als één van onze grootste verantwoordelijkheden om jou te helpen je persoonlijke pad naar de toekomst te ontdekken.

Met goed onderwijs, persoonlijke aandacht en prikkelende buitenschoolse projecten zorgen wij ervoor jij jouw eigen pad ontdekt. En als je die eenmaal hebt gevonden, dan kan je komen waar je maar wilt. 

Einstein Lyceum
Brengt je verder.

Ons aanbod

Het Einstein Lyceum is een openbare scholengemeenschap voor mavo (vmbo-tl), havo, atheneum en gymnasium in het hart van Hoogvliet, onder de rook van Rotterdam. Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Dit zien we terug in de resultaten van onze leerlingen en de betrokkenheid van ons schoolteam.

Naast ons reguliere onderwijsprogramma hebben wij interessante keuzevakken. Die noemen wij Pijlers. De vijf Pijlers zijn World Class, Beeldklas, Sportklas, Muziek en Dans. En ook naast onze vijf Pijlers hebben we een heleboel extra te bieden. Wij zeggen niet voor niets dat we jou verder brengen! Ontdek hieronder alvast wat dat betekent.  

Einstein World Class

Van Boomsgaardhoek in Hoogvliet naar Tiong Bahru in Singapore.
Wil jij later internationaal samenwerken, in het buitenland wonen of gewoon door heel veel verschillende landen gaan reizen. Dan maken wij jou in onze World Class alvast een beetje bekend…
Lees meer

Einstein Showtime!

Van krabbeltje in je schetsblok naar exposeren in het Boijmans.
Als wij beloven dat we jou naar je einddoel, wil jij natuurlijk graag weten hoe wij dat gaan doen. Logisch. Einstein Showtime is een mooi voorbeeld. Bij ons is er…
Lees meer

Einstein LOB+

Van 'Ik heb geen flauw idee' naar 'Nu weet ik precies wat ik wil'.
Als wij zeggen dat we jou verder brengen, dan horen wij jou denken: ‘hoe dan?’ Nou, door een paar jaar lang serieus toe te werken naar een helder toekomstbeeld voor…
Lees meer

De Einsteindagen

Van leren uit het boekje naar de stad als lesmateriaal
Onze school is echt heel leuk (al zeggen we het zelf), maar onderwijs in de echte wereld dat is dé manier om nog een stapje verder te komen. Daarom verruilen…
Lees meer

Onze school

Met kom je nog eens ergens beloven we een heleboel. Bijvoorbeeld dat ons onderwijs onze leerlingen op de meest spannende en interessante plekken brengt. Maar zo’n spannende reis vraagt natuurlijk wel om een veilige basis waar je altijd op kunt rekenen. En die bieden wij.

Wist je al dat bij ons elke docent ook mentor is? Zo heeft elke klas niet één, maar zelfs twee mentoren ter beschikking! Daardoor kunnen we elke individuele leerling heel gericht en persoonlijk begeleiden. Samen kijken we naar wat jij straks nodig hebt om je dromen waar te maken. Hoe kan jij nóg beter worden in de dingen waar je al goed in bent? En waar heb je misschien nog wat extra begeleiding nodig.

Jouw mentoren helpen jou om je pad naar de toekomst te ontdekken. Leuk toch?

Einstein Lyceum
Brengt je verder.

Elke ouder of verzorger ontvangt via school inloggegevens voor Magister (het ouderaccount). Met dit account heeft de ouder of verzorger inzicht in de resultaten, aanwezigheid en agenda van hun kind(eren). Uw kind ziekmelden of inschrijven voor een vakdocentenspreekuur gaat ook met behulp van het ouderaccount.

18 en ouder

Als uw kind 18 jaar of ouder is dan moet uw kind binnen Magister toestemming geven voor toegang tot de gegevens in Magister. Uw kind logt in op Magister en gaat naar instellingen door rechts bovenaan op de accountnaam te klikken. Vervolgens zet uw kind een vinkje in het vakje voor ‘Mijn ouders mogen mijn gegevens zien’.

Groep 7 & 8

Jouw pad ontdekken

De middelbareschooltijd is superbelangrijk. Maar het is geen eindstation. Het is een pad dat je aflegt naar volwassenheid. Het is een reis waarbij je wordt gedreven door nieuwsgierigheid en de drang om je wereld groter te maken. En waarbij je je van alles afvraagt. Waar ben ik goed in? Waar liggen mijn interesses? Wat wil ik worden? Tegelijkertijd is het wel zo fijn om dat avontuur aan te kunnen gaan vanuit de veiligheid van een bekende omgeving. Het Einstein Lyceum biedt het beste uit die twee werelden.

In ons onderwijs zoeken wij nadrukkelijk de verbinding zoeken met de buitenwereld. Daar waar het echt gebeurt. Tijdens een economieles nemen we je daarom gerust mee naar de Rotterdamse haven. Doe je mee aan onze Sportklas? Dan kijken we ook achter de scherm en hoe Ahoy een groot tennistoernooi organiseert. En was voor jou altijd al duidelijk dat je de wereld in zal trekken, dan mag je in World Class bewijzen dat je het Anglia-examen aan kan.

Door de bijzondere combinatie van goed onderwijs, gerichte, persoonlijke aandacht en prikkelende buitenschoolse projecten, zorgen wij ervoor dat jouw pad zich stap voor stap voor je ontvouwt en zichtbaar wordt.

Einstein Lyceum
Brengt je verder.

De wereld ontdekken

Als we zeggen dat we onze blik nadrukkelijk hebben gericht op de buitenwereld, bedoelen we ook écht de buitenwereld. Gedurende je schooltijd op het Einstein ga je daarom al een heleboel van de wereld zien. We hebben elk jaar fantastische reizen en uitjes. Daarin combineren we leren en ontspannen. Want je moet ook een beetje lol maken! Wat dacht je bijvoorbeeld van onze jaarlijkse Rome-reis? Of met school op wintersportvakantie om te skiën in Oostenrijk? Of een bezoekje brengen aan het Europees Parlement in Brussel? En nog veel, veel meer. Want zoals we al zeiden, op het Einstein Lyceum kom je nog eens ergens! 

Einstein Lyceum
Brengt je verder.

Ouders

Communicatie tussen ouder(s) en/of verzorger(s) en de school verloopt voor het merendeel via het e-mailadres van de ouders en verzorgers.

Algemene schoolinformatie en uitnodigingen voor ouderavonden ontvangen ouders en verzorgers via hun e-mail. Indien u geen e-mailberichten ontvangt, meld dit dan aan de administratie . Het kan zijn dat uw e-mail niet juist in onze administratie is genoteerd. 

Voor onze Beeldklas, World Class, Sportklas, Anglia, Dans en Muziek geldt een afmeldprocedure.

Als er iets speelt, waarvan wij als school op de hoogte moeten zijn, dan horen wij dit graag. Dat kan iets persoonlijks zijn, maar het kan ook een klacht zijn. Wij adviseren niet te lang te wachten als er iets aan de hand is. Allereerst kunt u contact opnemen met de mentor. Als de mentor geen oplossing heeft, dan wordt u doorverwezen naar de coördinator, de teamleider of de directie. Als u er met onze teamleden niet uitkomt, dan kunt u gebruikmaken van de klachtenregeling. Zie hiervoor de procedure op de website van Stichting Boor.

De ouderraad is een belangrijk adviesorgaan binnen onze school. In de ouderraad krijgen ouders de mogelijkheid om te overleggen met elkaar, de directeur en het personeel.

Per schooljaar worden diverse ouderavonden georganiseerd. Voor brugklasouders is dat begin van het schooljaar. Dan worden de belangrijkste zaken besproken en kunt u met het team kennismaken.

Jaarlijks zijn er ook ouderavonden om u op de hoogte te brengen van actuele zaken.

Een belangrijke informatieavond is bijvoorbeeld die over de profielkeuzes, voordat leerlingen naar de bovenbouw gaan. We organiseren ook een voorlichtingsavond over het examen, zodat u op de hoogte bent wat komen gaat.

Ouders ontvangen via WisCollect een verzoek tot overmaking van een bijdrage voor schoolkosten. Indien u vragen heeft over de overschrijving, kunt u een mail sturen naar WisCollect: wiscollect@einsteinlyceum.nl

Actueel

De formule van Einstein klopt niet meer!

Afgelopen week hebben wij ons grootste concert gehad. De formule E=Mc2 heeft bij ons een tweede betekenis. Het is bij ons op school heel erg belangrijk om onszelf creatief te kunnen uiten doormiddel van muziek en dans. Kijk je mee?

Het is zover! – Nieuwe website

Het is zover! Met veel trots en enthousiasme kondigen we de lancering van onze gloednieuwe website aan. Vanaf vrijdag 1 december kan de hele wereld online kennismaken met onze hernieuwde uitstraling via www.einsteinlyceum.nl. Kom dus snel ook een kijkje nemen! Brengt je verder De afgelopen maanden zijn we als school…

De Einsteiner – Editie 1

Download hier de eerste editie van de Einsteiner – de nieuwsbrief voor leerling, ouder en/of verzorger. Met nieuws over onderwijs, het schoolgebouw, planning, terugblik en vooruitblik. Download de PDF

calendar_monthKalender

Zomervakantie

15 juli 2024 - 23 augustus 2024
Gehele dag evenement

Contact

Einstein Lyceum
Campusplein 18
3192 CD  Hoogvliet
010-2957212

Kamer van Koophandel 24424572
Instellingsnummer (voorheen BRIN): 17CR00

Medezeggenschapsraad
MR@einsteinlyceum.nl

Leerlingenraad
leerlingenraad@einsteinlyceum.nl

Ouderraad
ouderraad@einsteinlyceum.nl

Contact overig personeel
Leerlingen kunnen via Magister contact maken met de docenten waar ze les van hebben. Ouders en verzorgers kunnen via e-mail contact opnemen met personeel.

Administratie

Verzuimadministratie
Voor vragen over absentie (verzuim).
verzuim@einsteinlyceum.nl

Financiële administratie
Voor vragen over het schoolgeld.
wiscollect@einsteinlyceum.nl

Leerlingenadministratie
Voor het doorgeven van wijzigingen betreffende de leerling en ouder(s) en/of verzorger(s).
administratie@einsteinlyceum.nl

Diploma kwijt?
Diplomadiensten@duo.nl
Zie ook: http://duo.nl/mijndiplomas

Facilitair Manager
De heer R. van der Zwan

Mediatheek
mediatheek@einsteinlyceum.nl

keyboard_arrow_up